събота, 18 май, 2024 година.

Община Павел баня и Министерството на регионалното развитие и благоустройството подписаха споразумение за ремонт на улици в града и в населените места. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация. То е за финансиране в размер на 5,72 млн. лева.

Споразумението стана факт след подаденото през март проектно предложение за „Основен ремонт на улици на територията на община Павел баня – етапно строителство“. Финансирането ще осигури само част от изготвения с 10 етапа на строителство инвестиционен проект.

Проектът предвижда основен ремонт на 13 основни улици в девет от населените места. „С тези средства ще осигурим реализирането на част от изготвения проект. Останалите средства ще бъдат осигурени през 2025 година. В допълнение, в Общината сме намерили и други начини за извършване на асфалтиране на улиците в населените места – например със събраните средства от туристически данък днес се приключват ул. „Тунджа“ и ул. „Мазалат““, коментира след подписване на споразумението днес зам.-кметът Милена Кавръкова.

Предстои да бъде внесено и предложение в Общинския съвет за ремонт на улици със средства от държавната капиталова субсидия. Приключва и основният ремонт на пътя през селата Асен и Скобелево, който включва асфалтиране и тротоарни настилки в част от тези села. До края на месеца ще приключи и проект по Плана за развитие на селските райони за основен ремонт но тротоари на ул. „Трети март“, ул. „Пролет“ и ул. „Васил Левски“ в град Павел баня.

БТА припомня, че асфалтирането на улици в град Павел баня със средства от събрания туристически данък започна преди два дни.