събота, 18 май, 2024 година.

Туристически форум ще събере повече от 180 представители на туристическия бизнес от Германия, Австрия и Швейцария от 5 до 7 юни в курортния комплекс „Слънчев бряг“. Събитието ще протече под мотото „Изживей България“ (Erlebe Bulgarien), съобщи дружеството концесионер на Летище – Бургас „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“. Инициативата се организира съвместно с една от най-популярните медии за туризъм в германия – fvw.de, Асоциацията на инкаминг агенциите в страната, „Либена Хотелс – България“ (Libena Bulgarian Hotels) и Министерство на туризма.

Целта е популяризиране на дестинация „Българско Черноморие“ пред професионалистите в туристическия сектор от немскоговорящите страни, предоставяйки богата информация за развитието на туризма и условията, които предлага България като атрактивна лятна дестинация. Програмата на тридневното събитие включва срещи и специализирана конференция, на която се очаква да присъства министърът на туризма Евтим Милошев.

„Във все по-конкурентната среда е много важно България да бъде рекламирана като туристическа дестинация! С това събитие създаваме огромна видимост за страната пред германския туристически сектор. Много съм благодарен на всички партньори и колеги, които правят това възможно“, заяви изпълнителният директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и Председател на УС на Алианс Българско Черноморие – д-р Франк Кванте.

„Българските хотели посрещат германски гости от много десетилетия. За нас това събитие е възможност да покажем пред нашите най-важни партньори съвременното лице на българския туризъм и прекрасните преживявания в Слънчев бряг и регион Бургас“, посочи Веселин Данев, председател на УС на Българската хотелска асоциация, цитиран от пресслужбата на бургаското летище.