сряда, 21 февруари, 2024 година.

Канадската софтуерна компания „Блекбъри“ (BlackBerry) обяви нови мерки за оптимизиране на разходите си. Те включват съкращаването на още служители от подразделението й, което предлага решения в областта на киберсигурността, предаде ДПА. Компанията очаква по този начин да намали разходите си с около 27 милиона долара годишно. Планира се да спести и още 8 милиона долара от оптимизацията на редица дейности.

В рамките на своя план за съкращаване на разходите „Блекбъри“ закри 6 от своите 36 офиса. Съкращенията на служителите, работещи в тях и отпадането на разходите за наеми и поддръжка, се очаква да спестят на компанията около 7 милиона долара годишно. От закриването на други работни позиции се планира да бъдат спестени още около 13 милиона долара.

През предходното тримесечие „Блекбъри“ обяви мерки, чрез които планира да ограничи разходите си с още 50 милиона долара годишно. Те включваха уволнението на още 200 служители, посочва Ройтерс.

Компанията потвърждава своята прогноза за приходи в размер на между 150 милиона и 159 млн. долара.

Преди години канадската фирма беше популярна сред потребителите със своите мобилни телефони. През септември 2016 г. „Блекбъри“ обяви, че спира да ги произвежда и ще предостави производствените лицензи на други фирми.