понеделник, 4 март, 2024 година.

Базираната в САЩ компания „Виртуса Корпорейшън“ (Virtusa Corporation) придоби българската технологичната фирма „Брайт“ (BRIGHT). За това съобщиха компаниите без да разкриват подробности около сделката.

Родната фирма е един от водещите елитни партньори на американските софтуерните разработчици „СървисНау“ (ServiceNow) и „Сплънк“ (Splunk).

„Брайт“ беше в търсене на стратегически партньор, който да ускори нашето налагане на европейския пазар, и съм оптимистично настроен, че обединението с „Виртуса“ ще ни подпомогне в това начинание. Споделяйки общи ценности като иновация, доверие и предоставяне на решения и услуги с високо качество, съм уверен, че ще оставим значителен отпечатък върху бизнеса на нашите клиенти“, казва Ангел Кънчев, главен изпълнителен директор и основател на българската компания.

„Брайт“ предлага решения за дигитална трансформация, като насърчава иновациите и ефективността на големи предприятия из цяла Европа. Тя работи с някои от водещите компании в света в сектори като телекомуникации, технологии, здравеопазване и финансови услуги и предоставя персонализирани решения, ускоряващи тяхната дигитална трансформация.

Световният доставчик на услуги в областта на дигиталното инженерство и технологии „Виртуса Корпорейшън“ предлага решения за фирми от сферите на финансите, здравеопазването, комуникациите, медиите, развлеченията, туризма, производството и технологичните индустрии по целия свят. За нея работят около 35 000 души в над 25 страни.