сряда, 19 юни, 2024 година.

След Балканския икономически форум:

На 7-8 юни в Банко се проведе Балкански икономически форум, организиран от Българо-турската търговско-индустриална камара в партньорство с Българо-румънската търговско-промишлена палата.

За възможните инвестиции и укрепването на икономическите връзки между страните от Балканския полуостров в „Нашият ден“ говорят Бурхан Немутлу и адв. Виктор Гугушев.

Българо-турската търговско-индустриална камара и Българо-румънската търговско-промишлена палата са подписали споразумение за партньорство в една обща икономическа стратегия – това заявяват председателят на БТТИК, Бурхан Немутлу и председателят на БРТПП, адв. Гугушев.

Проведеният Балкански икономически форум е първата проява на дългосрочната съвместна стратегия на двете търговски организации, целяща разширяване на инвестициите в Източна и Централна Европа.

Стопанският факултет на СУ – първият международно акредитиран бизнес факултет в България

На събитието са присъствали Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, и Мила Ненова, изпълнителен директор на БАИ. Дипломатически представители от България, Турция и Румъния, представители на централната изпълнителна власт и местното управление също са взели участие във форума. По думите на адв. Гугушев концепцията предвижда във времето да бъдат включени още партньори и представители на други балкански страни. Обменът на добри практики и запознаването с възможностите за инвестиции са в основата на организираната икономическа платформа.

България трябва да насърчи развитието на малкия и средния бизнес, смята Немутлу, който вярва, че създаването и доразвиването на търговска марка е пътят към успеха на един фамилен бизнес. Стокообменът между България и Турция е бил сред акцентите по време на форума, заявява още Немутлу.

Адв. Гугушев допълва, че румънският пазар предоставя много възможности за разширяване на инвестициите от страна на българските компании, които се стремят към разрастване.

Повече по темата чуйте в звуковия файл: