вторник, 16 юли, 2024 година.

Едно от най-натоварените железопътни трасета в западната част на Германия ще бъдат затворено от понеделник (15 юли) за пет месеца заради ремонт, предаде Ройтерс.

Германската компания „Дойче бан“ (Deutsche Bahn) ще спре движението на влаковете по железопътната линия между Франкфурт и Манхайм. Тя е известна като железопътен коридор „Рийдбан“ и е важен транспортен маршрут по направлението север-юг в Западна Германия.

Предвижда се железопътното трасе да бъде изцяло обновено. Проектът се оценява на 1,3 милиарда евро. Предвижда се да бъде реконструирана железопътна линия с дължина от 140 километра и да бъдат ремонтирани 20 жп гари.

„Дойче бан“ (Deutsche Bahn) планира да обнови железопътни релси с обща дължина от 2000 километра през тази година, съобщи по-рано ДПА.

Очаква се инвестициите в германската железопътна мрежа, в които ще се включат и националните, и местните власти, да възлязат на общо около 16,4 млрд. евро само през 2024 година.

Германската железопътна мрежа се счита за остаряла и претоварена. Не са редки случаите на забавени влакове заради неотложни ремонти и строителни дейности по основни маршрути, посочва ДПА.