четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Музиканти от Австралия и Великобритания ще свирят във Велико Търново, съобщиха организаторите на концерта.

David Dower Trio ще излезе на откритата сцена „Арт лято“ до Художествена галерия „Борис Денев“ на 13 юли. Музиката на групата съчетава джаз, рок и български музикални влияния, създаващи неин собствен оригинален звук. Към членовете на състава Дейвид Дауър (пиано), Ким Мей (бас) и Мат Фишер (барабани) като специален гост ще се присъедини китаристът Елиът Фрост. Той е известен музикант на лондонската сцена, а наскоро записа и свой собствен албум в Ню Йорк, посочиха организаторите.

David Dower Trio са познати на великотърновската публика от участието им на „Дикси Джаз Фест“ през 2019 г. Музикантите от групата редовно посещават България, като турнето им тази година е тяхното пето в страната ни. Свирили са на Международния джаз фестивал в Банско, на „Джаз в Бургас“ и на много други места. Имат записани 3 албума в България, сред които е и най-новият им „Мравка“, включващ изпълнения и с местни музиканти. Любовта на Дейвид към България и българската музика ясно личи ясно в музикалните му композиции.

Концертът е част от Календара на културните събития на Велико Търново и се осъществява с финансовата подкрепа на Общината.