понеделник, 17 юни, 2024 година.

Експозицията представя жени-визионери от държавите от ЕС и бе открита по повод изборите за ЕП

Блага Димитрова е сред личностите, представени в изложба „Жените на Европа“ в Берлин. Експозицията представя жени-визионери от държавите-членки на Европейския съюз и бе открита по повод изборите за Европейски парламент, съобщиха от Българския културен институт в Берлин и БТА.

„Kunstwelt e.V. Berlin“ в сътрудничество с посолствата на страните членки от Европейския съюз представя 27 значими и забележителни жени. За България това е голямата Блага Димитрова – писателка, поетеса, преводач и вторият вицепрезидент на България“, споделиха от Института.

На откриването присъстваха съпругата на посланика ни в Германия Григор Порожанов – Камелия Порожанова, и представители на Културния ни институт. Сред гостите на събитието бяха още ръководителят и заместник-ръководителят на Представителството на Европейската комисия в Германия Барбара Геслер и Гoша Бинчек.

По повод откриването Барбара Геслер е заявила: „Лицето на Европа не се е оформяло единствено от мъже. Поради тази причина се радвам много, че тази изложба обръща погледа към перспективата за жените“.

Изложбата може да бъде видяна до 30 юни в пешеходната зона на берлинската улица „Фридрихщрасе“.