понеделник, 20 май, 2024 година.

На 16-и май от 23.25 часа

Кои са големите победители ще стане ясно в специалното излъчване на звездната Церемония на 16-и май, само по БНТ от 23.25 часа. Зрителите на Националната телевизия ще се насладят на феерия от музика, магия, кино и забележителен талант, събрала на едно място холивудски знаменитости, представители на културния, бизнес и политически елит.

Водещ на 15-а Официална Церемония по връчването на култовите вече награди на Фондация „Стоян Камбарев“ по традиция бе верният приятел и част от семейството на фондацията – Ники Кънчев.

Звездните музикални изпълнения на поп-звездата Любо Киров, младите таланти от Бон-Бон Богомила и Алина и магично огнено шоу изнесено от един от героите на вечерта Старбой Айвън ще спрат дъха на зрителите На сцената изгря и номинираният за най-престижната награда за изкуство в България ангелогласният музикант Лъчезар Кацарски.

Най-значимото културно събитие за млади таланти се проведе при огромен интерес, а залата бе препълнена от гости и артисти, които с трепет очакваха да узнаят имената на победителите. В Церемонията участваха Почетният председател на Фондацията- президентът Петър Стоянов, както и Почетния член президентът Росен Плевнелиев и очарователната му съпруга Деси Банова, дългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова, заместник министъра на културата-известният композитор и музикант Виктор Стоянов и банкерът Левон Харпанцумян.

Награди връчиха и всеотдайните благодетели на Фондацията, сред които Нели Беширова, Николай Неделчев, Тихомир Трифонов.

Холивудският продуцент Фил Рот, маестро Йордан Камджалов, Алек Алексиев, Енчо Кирязов, Йосиф Камбарев и Биляна Генова-директор на направление „Култура, спорт и младежки дейности“ също зарадваха талантите с награди. Борислав Вангеев-главен директор Корпоративно банкиране и член на УС на УниКредит Булбанк връчи Специална награда.

Зрителите ще станат свидетели и ще чуят вдъхновяващите видео-послания на Великият илюзионист Ханс Клок, който се включи ексклузивно и съвсем изненадващо в Церемонията, както и на директора на Културния институт в Рим Илия Лозанов.

За пети пореден път бе връчена и НАГРАДАТА ЗА КИНО 355 от Холивудската звезда Гари Стреч и Деси Тенекеджиева, които дадоха и 15 000 лв. награда за следващия проект на победителя. Името му зрителите ще разберат на 16-и май, в 23.25 по БНТ. Публиката в залата с огромен интерес изгледа предпремиерите на пет-минутните ленти и избрах своя фаворит сред финалистите Теодора Чингарова и Джулия Пъстракова.

Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев, се утвърди като най-сериозният и желан приз за млади творци у нас. Кой от избраните от авторитетно жури победители в различни области – Старбой Айвън, Изабел Овчарова – Изи, Маргарита Стойкова, Лъчезар Кацарски и Невелин Иванов – Нево, грабна бронзова статуетка на Кольо Карамфилов и увеличеният на 10 000 лв. финансов бонус и и какви специални награди получиха всички млади творци, зрителите на БНТ ще научат в четвъртък на 16-и май.

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ се осъществява с официалната подкрепата на Министерството на Културата, Столична Община и Национален Филмов Център, с генералното партньорство на УниКредит Булбанк, Abilico, Разсадник НАНОВСКИ и БОН МАРИН, с подкрепата на IDEAcomm, Технополис и MERCI и с партньорството на Гранд Хотел София, BLACK Sea Film, MAGIC SHOP , BUFO Филм и ТВ студиос, VIP Security, винарска изба Домейн Бойар, Перно Рикар България, ядки Rois и изворна вода RILANA.

Официални медийни партньори на церемонията са БНТ, БНР, БТА, Dir.bg, Impressio.bg, DARIK радио, BG radio, Blitz.bg, Dromomania, Епицентър, Woman.bg, HiLife и списанията EVA и Grazia. Продуцент е NOVA film – компанията на Деси Тенекеджиева.

Абонирайте се и последвайте Фондация „Стоян Камбарев“

YouTube – https://www.youtube.com/channel/UCFcLUn9OufLfoK6AryhU8aQ

Instagram – https://www.instagram.com/kambarevfoundation/

FB – https://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev/