събота, 18 май, 2024 година.

Повече уважение се проявява днес по време на снимачния процес на филмите, каза актрисата Леа Сейду в сряда, цитирана от АФП.

Според нея тази промяна се дължи на кампанията #АзСъщо (#MeToo) и на това, че се заговори свободно за сексуалното насилие в киното.

„Виждам, че има уважение по време на снимките, вече няма фамилиарности, дори при заснемането на интимните сцени. Усещам тази глобална промяна, както и че се проявява повече уважение“, каза Сейду, която участва във филма „Второ действие“ (Le Deuxieme acte) на режисьора Куентен Дюпий, с който бе открит във вторник 77-ият кинофестивал в Кан.

„Филмът се заиграва и с това, като разказва за движението за свобода на словото, което беше фундаментално. Аз също съм свидетелка на тази промяна…“, подчертава жената, която през 2013 г. спечели наградата „Златна палма“ за „Синият е най-топлият цвят“ заедно с Адел Ексарчополус и режисьора Абделатиф Кешиш.
Малко след това тя разобличи тираничния характер на режисьора, стотиците дубли за една и съща сцена, с което си спечели трайна неприязън от страна на Кешиш, припомня АФП.

Леа Сейду (38 г.) беше една от актрисите, които през 2017 г. разкритикуваха поведението на бившия холивудски продуцент Харви Уайнстийн. Тя също така разказа, че е получавала сексуални предложения от режисьори, с които е работила, припомня АФП.