четвъртък, 20 юни, 2024 година.

Концерт-спектакълът „Да обичаш Гершуин“ – третият проект с филмова музика на Хилда Казасян, ще има премиера в Пловдив (в Лятно кино „Орфей“) на 21 юни, съобщиха от екипа на певицата.

„Ето, че най-накрая дойде и моментът да представим най-новата ни програма и в моя любим град Пловдив“, каза Хилда Казасян.

След успеха на двата филмови проекта „Да послушаме кино“ и „Световното кино в музика“, след спечелената награда „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът на Хилда Казасян продължава музикалното си пътешествие с едни от най-вдъхновяващите композиции на Джордж Гершуин, писани в началото на миналия век и вдъхновени от джаза, свободата и красотата на танцовата музика по онова време.

Програмата е аранжирана специално за случая от Христо Йоцов и представена от Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов. На сцената отново ще бъдат Хилда Казаасян, Теодосий Спасов, Васил Петров, заедно с Христо Йоцов, Живко Петров, Михаил Йосифов и Димитър Карамфилов. /ПВ/