понеделник, 17 юни, 2024 година.

Иво Попов е млад художник, който с помощта на цветни моливи прави реалистични рисунки на автомобили, които продава успешно в чужбина. От три години е избрал да живее край морето. Творческият му път е твърде бурен и го отвежда до сегашната му страст да рисува реалистични портрети на автомобили. Това за него не е просто хоби, а занаят, който му носи добри доходи.

В „Домът на музите“ той разказва за предизвикателството да превърнеш страстта си съм колите в изкуство и как се управлява успешно академия за артисти, който е създал с цел да помага и на млади таланти да продават успешно своето изкуство.

„За да имаш такъв автомобил, ти трябва да го поддържаш постоянно, трябва да се грижиш за него, трябва да му осигуриш гараж, трябва да му търсиш части, да го полираш. Това са изключително много грижи – все едно се грижиш за друг човек, а в същност това е машина“, допълва той.

Мъжете обичат технологиите и затова те приемат автомобилите не само като средство за придвижване от точка А до точка Б. За повечето от тях това е една отдаденост и страст, особено ако си горд притежател на рядък модел и привличаш погледите на минувачите.

Повече чуйте в звуковия файл на страницата на БНР.