четвъртък, 23 май, 2024 година.

Дните на хумора и сатирата започват днес (16 май) в Габрово и ще са изпълнени с творчески преживявания, изложби, церемонии за таланти, конкурси, карикатури, куклен театър, концерти, детски събития и разбира се – карнавално шествие с мото „Make Карнавал not war“. Няколко дена, които ще превърнат Габрово в столица на мира, изкуството и хумора, съобщи в предаването „Следобед за любопитните“ Светослав Славчев режисьор на карнавала.

За доброто настроение и за да са пълни впечатленията на хилядите посетители, дошли в дните около и за Карнавала от близо и далеч всички културни институти в града са подготвили различни инициативи, които да предложат за всеки интерес по нещо.

„Карнавалният ден 18 май, уточни Славчев, ще започне с внимание върху нейно величество котката и национално карнавал – ревю на котки на името на Розмари Казасова. Очакваме и децата от всички детски градини да се включат в Карнавалната уличка на чудесата и да направят запомняща детска олелия. Карнавалните образи ще може да запечатате с помощта на двама карикатуристи, приятели на Дома на хумора и сатирата и Габрово, които ще рисуват в градинката на Глинените гърнета, а преди карнавалното шествие – в парка с мечето. А то, карнавалното шествие, ще ви представи близо 80 карнавални картини и 25 макета, което означава много настроение, смях, красота, цветове и разбира се размисъл по темата „Make Карнавал not war“. Карнавалният ден заслужава и впечатляващ концерт, какъвто ще направят и тазгодишните изпълнители.“

Подробности за празничните дни в Габрово от разговора в предаването „Следобед за любопитните“ с режисьора на карнавала Светослав Славчев.

Прави Карнавал, не война