понеделник, 20 май, 2024 година.

Родители възпитават децата си в недостиг, посочва в „Книга на щастието“ Владимир Дръндаревски. Възпитават и в празници, и в обвързаността им с получаването на материален подарък. Това каза авторът пред репортер на БТА по повод произведението му „Книга на щастието“, което ще бъде представена пред търговищката публика днес в Регионалната библиотека „Петър Стъпов“.

Владимир Дръндаревски каза: „Родителят трябва да осигурява на детето си само спокойствие. Ако се извиняваш пред детето, че е необходимо да работиш, за да му осигуриш нещо материално. Ако отидеш в чужбина, а оставиш детето с баби, дядовци или когото и да било. Това също е неправилно. Хората не трябва да се притесняват за нищо – нито за пари, нито за емоции. Трябва да излъчват само спокойствие.“

Според него живеейки в спокойна среда, децата ще бъдат тренирани в смелост, устременост, в усмихнатост и тогава нещата в живота ще им се случват. „Защото, когато култивираш в тях недостиг – става страшно“, обобщи той, коментирайки действителността около нас.

Това са част от препоръките, които отправя Дръндаревски в своята „Книга на щастието“. Всяка глава от нея е построена като дисертационен труд, но на достъпен език. На моменти авторът общува директно с читателя, насочвайки го към откриване на индивидуалния път към щастието.

Пред публиката в Търговище авторът ще разкрие и таланта си на музикант, изпълнявайки кратък етюд на пиано.

Владимир Дръндаревски посочи, че книгата му е представена в много градове, а вчера бе срещата му с читатели в Разград.

Събитието в Търговище е включено в програмата на Регионалната библиотека, посветена на Националната библиотечна седмица (10 – 17 май).