четвъртък, 20 юни, 2024 година.

Новата книга “Само за мъже” на Росен Кутелов по духовит начин описва типичните недоразумения в отношенията между мъжа и жената, породени от различията между тях. Да познаваш същността на другия често е пътят да установиш хармония във всекидневното общуване. Ето защо всяка глава се спира на отделен проблем, разкривайки на всеки от двамата това, което не знае за другия. Опитът мъжът да вмени на жената собствената си същност като предполагаемо присъща и за нея, или пък обратното, често води до обърквания и във всекидневните контакти припламват искри. Да се предпази човек от грешки е половината път до разбирателството.

„Като се огледаш около себе си, установяваш, че навсякъде цари борба за жизнено пространство. Хиените се бият за територията на лъвовете. Държавите воюват за находища на петрол. Корпорациите нападат нишите на конкурентите. Всеки се стреми да запази своето и да прилапа чуждото. Чудно ли е тогава, че мъжът и жената – при всичките си гръмки декларации за мирно съвместно съществуване, копират природата, политиката и бизнеса?“ – пише в книгата си Кутелов.

Поради крайно деликатния характер на взаимоотношенията в една двойка настоящото издание се стреми да представи проблемите с много хумор, прибягвайки до наглед абсурдната помощ на черните дупки и квантовата механика, съпружеските страдания на Херкулес и Наполеон, последствията от домакинските задължения върху политиката, стриптийза в изобразителното изкуство и т. н. Всяка глава е преднамерено кратка и с ясни акценти, така че заедно с образния език оставя у читателя ярко впечатление.

Димитрина Кюркчиева разговаря с Росен Кутелов в “Артефир” за новата му книга. Чуйте звуковия файл на страницата на БНР.

Росен Кутелов е основател на маркетинговата агенция „Прогрес консулт“, с над 25-годишен опит в социологията, маркетинга и комуникациите. Създател е на оригиналните методологии за дефиниране на Психографски профили на населението и на Коефициент на маркетинговата сила на марката©. Автор е в съавторство на книгата Make money, not mistakes (на английски език), посветена на бизнеса, маркетинга и самоусъвършенстването.

Снимка – изд. Ерго