сряда, 19 юни, 2024 година.

Симфониета Шумен ще изнесе концерт на открито в двора на къщата музей „Панчо Владигеров“ в Шумен на 13 юни. Музикалното събитие ще запознае публиката с оркестранти от духовата група на оркестъра, които ще се изявят като солисти. Ще прозвучат изпълнения на Наташа Узунова (флейта), Павел Пенев (обой), Радостин Златинов (кларинет), Михаела Добрева (фагот). Гост-солист ще бъде Самуил Златев (валдхорна), съобщават от Симфониета Шумен. Наташа Узунова свири с шуменския оркестър от септември 2020 година, Павел Пенев – от октомври 2023 година, Радостин Златинов – от януари 2023 година, а Михаела Добрева от октомври 2022 година.

Диригент ще бъде Любомир Денев-син. В програмата на концерта са включени произведения на Сен-Санс, Вебер, Моцарт, Белини и Брунс.

Припомняме, че Симфониета Шумен закри творческия сезон 2022/2023 г. с концерт в двора на къщата музей „Панчо Владигеров“ на 20 юли 2023 г. Тогава солисти бяха цигуларите Гергана Петрова и Константин Адамов, Михаела Добрева (фагот), Радостин Златинов (кларинет), а гост-солист беше обоистът Йоан Кьосев.