вторник, 16 юли, 2024 година.

Троянската театрална школа „Нюанси“ подновява стажантската си програма, съобщи за БТА Боряна Драгневска от театралното студио. Театърът ще приема стажанти за втора поредна година, като в програмата могат да се запишат младежи от 14 до 21 г. от цялата страна. „Продължителността на курса е 21 дни, като обучението е много интензивно и се стараем младите хора да получават колкото е възможно повече знания и умения от нас“, каза тя.

Целта на стажантската програма е да събере млади таланти от цяла България, които искат професионално да се занимават с театрални изкуства, да им покаже същността на работата в един частен театър и подготовката по създаването на спектакъл.

Системата за обучение, която използва „Нюанси”, е вдъхновена от Жак Лекок и Тадаши Сузуки и използва техни упражнения и методики, за да развие в младите артисти набор от умения.

Връхната точка на програмата ще бъде представянето на авторската постановка „Надолу с главата“ – движенчески спектакъл с художествено слово, поднесено по нестандартен начин, допълни Боряна Драгневска.