сряда, 21 февруари, 2024 година.

Исторически музей-Дряново и Община Дряново организират Трети национален конкурс, посветен на Колю Фичето, чийто път започва от населеното място. Това съобщиха за БТА от културната институция.

Организаторите на надпреварата, озаглавена „Преминал майстор през зимата“, посочват, че съревнованието за рисунки, макети, стихотворения и разкази могат да участват деца от детските градини и ученици от първи до дванадесети клас до 30 април 2024 г.

„Конкурсът е посветен на майстор Никола Фичев – талантливият творец, който започнал своя път от Дряново. Чрез съзидателния си гений сътворил множество сгради, къщи и мостове, които и днес будят удивление. Никола Фичев е бил и обществено ангажирана личност, милееща за свободата и благоденствието на българите и е една от най-ярките фигури на Българското възраждане“, каза за БТА Иван Христов, директор на Исторически музей-Дряново.

Конкурсът се организира за трети път, а оценяването ще се осъществи от комисии от експерти в съответните раздели. Награждаването ще се състои на 1 юни в Икономовата къща, допълват организаторите.