вторник, 23 април, 2024 година.

В изложбата „Връзки“, създадена специално за галерия Little Bird Place, която можете да видите до 21 април, Милен Радев представя своите скулптурни обекти, изградени от тикли, които той нарича „габрици“. В духа на лендарта, авторът създава скулптури от сурови материали и ги поставя в естествена среда, където биват изменени или заличени от природните сили. Освен в горите на Родопа планина край село Габрица, откъдето идва и наименованието им, можем да ги срещнем и в неговите черно-бели ръчно копирани фотографии. Те са представени в изложбата паралелно със сайт-специфик обекти от камък. Куратор на изложбата е Никола Михов.

По повод изложбата Милен Радев прекарва няколко дни в артистичната резиденция на Little Bird в село Лещен, където създава „габрици“ от тикли, намeрени в района. На 6 април, по време отворените врати на резиденцията, Милен ще покаже срутищата в околностите на Лещен и ще разкаже за творческия си процес.

Проектът се осъществява в партньорство със „7 ключа – Сугестопедична къща“ и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Създаване“.

Чуйте повече в звуковия файл:

Милен Радев е фотограф, артист и дизайнер, роден през 1982 г. в София. От 2013 г. живее и работи в родопското село Габрица. Той е автор на самостоятелни изложби и инсталации, сред които: Art of Living,Водна Кула (2009), Stereoscopy, The Fridge (2009) и 500 копия, галерия Ластици (2014). Негови фотосесии са публикувани в списания като Едно,Vice, Eva, Gia и Playboy. През 2022 г. участва в изложбата „Преглед на българския дизайн – Местна красота“, част от фестивала за дизайн Мелба, със своя проект Tikla, за който създава линия от продукти, изработени от камък, дърво и метал.

Снимки: галерия Little Bird Place