вторник, 16 юли, 2024 година.

19-годишният студент Владимир Радев, който учи в Холандия, пострада в нощта на Джулая

„Къмпинг Градина“ официално се разграничава и заявява, че инцидентът с пребитото момче, който стана широко известен през последните седмици, не се е случил на територията на къмпинга. Това пише в опровержение, изпратено до медиите, институции и засегнати лица.

В опровержението се уточнява, че „Къмпинг Градина“ се намира в най-северната част на местността Градина – много далеч от „Кайт бар“, където всъщност се е случил инцидентът. „В този смисъл е неправилно и некоректно да се съобщава, че инцидентът е бил на „Къмпинг Градина“. Всеки може да провери истинността на това твърдение чрез справка за разположението на „Кайт бар“ и „Къмпинг Градина“ – двете са далеч едно от друго и нямат нищо общо помежду си“, пишат в позицията си от „Къмпинг Градина“. Оттам категорично осъждат подобни прояви на насилие.

19-годишният студент Владимир Радев, който учи в Холандия, пострада в нощта на Джулая, когато заедно със свои приятели си купил билет от 70 лв. за парти край местността „Градина“.

По информация на момчето всичко започнало от съборено парче пица, което подразнило млад мъж, облечен с униформа на охранител. Той ударил шамар на приятеля на Владимир, а той се опитал да го защити. Тогава охранителят ударил студента в лицето с метален предмет, за който се предполага, че е метален бокс.

Вследствие на удара челюстта на Владимир е счупена на три места, той е приет в „Пирогов“, където прекарва няколко дни.