понеделник, 17 юни, 2024 година.

В автомобила са намерени 236 текстилни изделия и 82 парфюма, носещи на запазени търговски марки

Общо 318 артикула с лого на защитени марки конфискуваха служители на Районното управление в Димитровград, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Тази нощ в 1:20 часа на километър 33 на магистрала “Марица“, униформени са спрели за проверка лек автомобил със сръбска регистрация.

Колата е била шофирана от 43-годишен мъж със спътници мъж (56 г.) и жена (41 г.) също от Сърбия. В хода на контрола в автомобила са намерени 236 текстилни изделия и 82 парфюма, носещи лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Стоките са предадени на разследващите с протокол по образуваното досъдебно производство, допълват от полицията.

Фалшифицираните стоки на световни брандове, най-често внос от Турция, обикновено се пласират на Неделния пазар в Димитровград, където почти всяка седмица полицията открива такива артикули, показват данни от информационните бюлетини на МВР. Те преминават у нас през граничния пункт „Капитан Андреево“.

Последните случаи на установяване на такива стоки бяха именно там на седми и осми юни, когато бяха спряни над 1500 различни артикули и недекларирани перилни препарати.