събота, 20 април, 2024 година.

Прокурорската колегия на ВСС изслуша бившия главен прокурор

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, покани за изслушване Сотир Цацаров – завеждащ отдел във Върховната прокуратура.

„Няма да позволя на някой да се упражнява с името ми, преследвайки лични или политически амбиции. Не познавам Мартин Божанов, никога не съм го и виждал. Никога не съм имал съучастие или подпомагане в групата на тази личност. Когато съм бил главен прокурор, никога не ми е предоставяна информация за тази група. Не съм имал пряк или непряк интерес такава престъпна дейност да има похлупак“, заяви той, като подчерта, че никога не си е позволявал да заплашва съдии.

Цацаров отбеляза, че думите му са следствие на изявления, свързани с него, на съдия Владислава Цариградска, на Веселин Денков и Ивайла Бакалова, както и на Бойко Рашков.

Бившият главен прокурор беше депозирал молба да предостави кратко изложение на факти по всички отправени внушения за съпричастност към дейността на групата около Нотариуса. Искането е направено във връзка с изявления на народни представители и други лица, в заседанията на Временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, както и твърдения в медийни публикации, свързани със служебната му дейност.

Източник NOVA