вторник, 11 ноември, 2025 година.

Необходими продукти:
чушки – 1 кг червени
магданоз – връзка
чесън – 2 – 3 скилидки
патладжани – 1 кг
домати – 3 бр.
зехтин – 2 с.л.
оцет – 2 с.л.

Начин на приготвяне:
Патладжаните и чушките изпичаме във фурната.

Преди да поставим патладжаните, ги пробождаме на няколко места с вилица.

След като са се изпекли ги обелваме и нарязваме на не много ситни парчета.

Обелваме си доматите, почистваме скилидките чесън от люспите. Нарязваме на ситно.

Приготвяме купа, в която поставяме всички продукти.

Можем с помощта на миксер да разбием всичко, докато станат на гъста каша, а може да оставим кьопоолуто и така.

Овкусяваме със зехтина, оцета и солта на вкус.

Кьопоолуто по селски е готово.