сряда, 9 октомври, 2024 година.

Необходими продукти:
1 1/2 кг карфиол
3 яйца
6 с.л. брашно
150 г сирене
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 ч.л. черен пипер
сол
100 мл. олио

Начин на приготвяне:
Карфиолът се разделя на малки розички, които се пускат във вряща подсолена вода, докато омекнат. Потапят се в ледено студена вода, след това се отцеждат старателно.

Карфиолът и се нарязва наситно, смесва се с натрошеното сирене, накълцания чесън и ситно нарязания магданоз. Прибавят се яйцата, брашното и подправките. Трябва да се получи гъста смес, като при необходимост се добавя още брашно.

Оформят се кюфтета с мокри ръце, които се пържат в тиган със сгорещеното олио. След това се поставят върху кухненска салфетка. По желание преди да се изпържат се овалват в брашно или галета.