понеделник, 22 юли, 2024 година.

Лейди Виктория Стармър е завършила „Право“ и двойката се запознава по време на работа

Лейди Виктория Стармър се премести на „Даунинг стрийт.“

Съпругът ѝ сър Киър Стармър е новият министър-председател на страната.

Лейди Стармър никога не е давала интервю – и според Киър това няма да се промени.

В речта си, след като овладя избирателния район Холборн и Сейнт Панкрас, той ѝ благодари за подкрепата.

За разлика от съпругата на Риши Сунак, Акшата Мурти, която го представи с реч на конференцията на торите и даде интервю за камерата на Grazia, в което разказа за домакинската работа и любимите си семейни занимания, не виждаме и не чуваме често съпругата на лидера на лейбъристите.

Тук ще разгледаме отблизо какво знаем за следващата „първа дама“ на Обединеното кралство.

Подобно на съпруга си, лейди Стармър е завършила „Право“ и двойката се запознава по време на работа. Сега тя работи в областта на трудовата медицина в Националната здравна служба – роля, която обича, казва сър Киър в интервю за Sunday Mirror.

„Работата ѝ дава възможност да се запознае с работата на здравната служба“, казва той.

Кратка поява по време на кампанията
Покрай вълната от публикации в пресата относно това защо лейди Стармър не е виждана по време на предизборната кампания, сър Киър сподели тяхна обща снимка по време на турнето на Тейлър Суифт „Eras Tour“ в Лондон.

Политическият редактор на „Скай нюз“ Бет Ригби заяви в подкаста „Електорална дисфункция“, че изглежда е имало елемент на „хореография“ на снимката.

„Мисля, че може би е имало нещо, което просто да напомни на всички, че той е щастливо женен за Вик… просто я вмъкна по начин, който беше наистина сдържан, но много, много ясен“, каза тя.

Бившата съветничка на лейбъристите Айша Хазарика заяви в подкаста, че начинът, по който двойката е подходила към тази кампания, показва отдалечаване от позицията на „80-те години“: „Аз съм мъжът, а ето я моята политическа съпруга трофей“.

Това отразява факта, че тя е „модерна, професионално утвърдена жена със собствено право“, каза тя.

Ожесточен личен семеен живот
Сър Киър и лейди Стармър имат две деца и живеят в Камдън, в неговия избирателен район Холборн и Сейнт Панкрас. Те не споменават имената на децата си публично.

Лейди Стармър до голяма степен се пази от светлините на прожекторите – никога не е давала интервю и „така и ще остане“, казва сър Кир пред The Times.

„Няма да се преструвам, че ѝ е лесно, защото не е така. Тя иска да продължи живота си“, каза той.

„Това е огромна намеса, когато имаш медии извън къщата. Това потиска цялото семейство. Това оказва влияние върху нея и ще се отрази още повече, ако сме достатъчно привилегировани, за да я преведем през границата“.

Как се е запознава двойката
Киър Стармър описва първата им среща по време на участието си в предаването Life Stories на Пиърс Морган през 2020 г.

„Занимавах се с едно дело в съда и всичко зависеше от това дали документите са точни. Попитах колегите си кой всъщност е изготвил тези документи, те казаха, че една жена на име Виктория, така че казах да я повикаме на линия.“

Той каза, че я е чул да мърмори „Кой, по дяволите, си мисли, че е?“, преди да окачи слушалката.

Без да се притеснява, той я поканил на среща в заведение в Камдън. Това се случва в началото на 2000 г., а двойката се жени през 2007 г.

Източник: Vesti.bg