петък, 14 юни, 2024 година.

Той ще се проведе на 15 и 16 юни

Националният фестивал Board Game Fest 2024 отново предлага по нещо за всеки, съобщи БНР. За трета поредна година събитието ще посрещне в село Чавдар запалените фенове и всички ентусиасти, които проявяват интерес към необятния свят на настолните игри.

Фестивалът, организиран от екипа на онлайн проекта CollectiveView, с подкрепата на община Чавдар, ще се проведе на 15 и 16 юни. Тази година обещава да бъде най-вълнуващата досега благодарение на сътрудничеството с широк спектър от участници, включително клубове за настолни игри, общности, популярни лица, издатели, търговци и създатели на игри.

Програмата тази година е още по-богата и включва над 20 събития – тематични турнири, работилници, панелни дискусии, конкурси, томболи, 3D принт и детски игри. Ще можете дори да тествате познанията си в специални куизове, както и да се върнете назад във времето с любимите на поколението на 90-те книги игри. Изложението в рамките на фестивала ще представи в обособени панели игри, създадени от българи, заедно с такива, които са преведени на български език, и международни игри, отличени със световни престижни награди.

„Board Game Fest е чудесно двудневно забавление сред природата и в света на настолните игри, подходящо както за феновете на настолните игри, така и за хора, които никога не са играли, но искат да изпитат нови емоции и забавления със своето семейство или приятели“, споделят организаторите от CollectiveView Цветина и Михаил Лунгарови.

Ето какво казват те в ефира на рубриката „Време за наука“ на предаването „Нашият ден“: „Има една твърда маса, която вече очаква събитието, а има и много нови хора всеки път. Харесахме мястото и се свързахме с кмета на с. Чавдар. Оказа се, че той е геймър и знае какво са настолни игри. Има атракции за цялото семейство. Тези игри развиват изключително ценни умения в децата и във взаимоотношенията между родителите.“

Не пропускайте възможността да се потопите в света на настолните игри и да създадете нови спомени и приятелства на Board Game Fest 2024!