понеделник, 20 май, 2024 година.

Националната спортна академия „Васил Левски“ (НСА) и посолството на Швейцария организират конференцията „Делото на швейцарските учители – послание и предизвикателство към бъдещите поколения“, посветена на Деня на българския спорт и за 130-годишнината от пристигането на швейцарските учители, които полагат основите на физическото възпитание в България. Това съобщиха от НСА.

Конференцията ще се състои на 17 май от 10:00 ч., в Ректората на Националната спортната академия и ще включва тържествено честване с приветствия от ректора на НСА проф. Красимир Петков и на посланика Швейцария Раймунд Фурер.

Целта на форума е да акцентира върху приноса на швейцарските учители и предизвикателствата, които тяхната мащабна спортно-педагогическа дейност поставя пред нашето съвремие и пред бъдещите поколения.

Сред официалните гости ще бъдат представители на държавната администрация и дипломатическия корпус, на спортни федерации, кметове на общини, в които са работили швейцарските учители и други. Като участници в конференцията, ще се включат учители по физическо възпитание, педагогически деятели, преподаватели, студенти, спортисти и треньори.