петък, 12 юли, 2024 година.

Преподаватели от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) посетиха 133-о Средно училище (СУ) „Александър С. Пушкин“ в София, съобщиха от висшето училище.

Доц. д-р Васил Петков, ръководител на катедрата „Международни икономически отношения (МИО) и бизнес“ и председател на Асоциацията на езиковите училища в България, и асистент д-р Ивет Тилева от катедрата „МИО и бизнес“, се срещнаха с учениците от 12-и клас на 133-о СУ „,Александър С. Пушкин“.

Доц. Петков обясни предимствата на обучението в УНСС и представи на учениците различните специалности, които се изучават в университета.

Ивет Тилева запозна учениците с възможностите за реализация след завършването на университета, като даде примери за успешно реализирали се възпитаници на УНСС и на катедрата „МИО и бизнес“. Тя изтъкна и факта, че трима от преподавателите в катедрата са възпитаници на 133-о Средно училище.

Бъдещите кандидат-студенти получиха отговори на своите въпроси, свързани с техническия процес по кандидатстване в УНСС и с обучението в различни специалности.

В края на срещата доц. Петков връчи сертификатите на учениците от 133-о СУ, наградени в Националното състезание по гражданско образование и международно сътрудничество, организирано от Асоциацията на езиковите училища на 30 март 2024 г. в УНСС.

От УНСС благодариха на директора на училището Даниела Борисова и на Кремена Радоева за посрещането и за предоставените възможности за сътрудничество между 133-о училище и университета.