вторник, 16 юли, 2024 година.

Служебните заместник-министри на образованието и науката Наталия Митева и Емилия Лазарова ще обявят началото на проекти за над 250 милиона лева от новата програма „Образование“. Това ще стане на форум за приобщаващото образование „Силен старт за твоя успех“ във Враца, който ще започне утре (18 април) в 11:00 ч. в Младежкия дом в града, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

В рамките на форума ще бъдат представени проектите с европейско финансиране „Силен старт“ и „Успех за теб“, с които ще бъдат подкрепяни деца и ученици, както и родители. Целта на дейностите по тях е те да бъдат приобщени в образователната система, като с допълнителни обучения и занимания по интереси бъдат стимулирани да повишават резултатите си и да посещават детска градина и училище. Директори, учители и родители ще споделят добри практики, създадени при изпълнението на предишни проекти.

Сред гостите на форума ще бъдат представители на Европейската комисия, както и членове на Комитета по наблюдение на Оперативната програма „Образование“.