сряда, 21 февруари, 2024 година.

Ботев (Пловдив) привлече централния защитник Сирики Диабате, съобщиха от футболния клуб. Диабате пристига със свободен трансфер и парафира дългосрочен контракт с „канарчетата“, като се превърна в четвъртото ново попълнение през зимната пауза в състава на Душан Керкез след нападателя от Хебър (Пазарджик) Георги Николов, Ехие Укаки и Матвей Игонен – естонски вратар, също дошъл от Хебър.

Роденият през 2002 година бранител подписа договор с „жълто-черните“, след като бе на проби в отбора три пъти, включително и по време на подготвителния лагер на тима в Турция. Централният защитник, който за последно е бил собственост на френския Амиен, ще играе с 27 номер на гърба си в Ботев (Пловдив).

„Млад и талантлив централен защитник, който бе 3 пъти на проби в отбора ни, включително и на лагера в Турция. По време на тези пробни периоди и приятелски мачове срещу добри съперници, Сирики показа качества и хъс за игра в нашия отбор – има добри качества с топката, добър е в единоборствата, но разбира се, като млад играч трябва да научи още много неща. Направихме този трансфер без трансферна сума и искаме да дадем шанс на Сирики“, коментира пред клубния сайт спортният директор на Ботев Артур Платек.