четвъртък, 23 май, 2024 година.

Талантливата състезателка по конен спорт Елиза Чолакова стана шампион на България по прескачане на препятствия. Това се случи на Държавното първенство, което се проведе на конна база „Фригопан“, до Пловдив в рамките на три дни.

Елиза Чолакова с нейния кон Юпитер победиха конкуренцията на 11 тандема, които се бориха за най-високия и престижен приз в прескачането на препятствия.

16-годишната шампионка беше безапелационна на паркура във всичките дни и заслужено триумфира с първото място в клас Т с височина на препятствията до 150 сантиметра.

Въпреки своите 16 години Чолакова язди много майсторски и влезе в историята като една от най-младите шампионки в този клас. Нейният треньор Апостол Тенев беше първият, който я поздрави за големия успех и двамата продължават към следващата цел от календара на международните състезания по конен спорт.

Другата седмица в периода 23-26 май отново на базата „Фригопан“ ще се проведе Световна купа по прескачане на препятствия. В нея Елиза Чолакова ще вземе участие с коня Юпитер и ще се бори за призово класиране в престижната надпревара.