понеделник, 22 юли, 2024 година.

Българският олимпийски комитет връчи днес медийните акредитации на журналистите, които ще отразяват Олимпиадата от мястото на събитието в Париж. БТА също ще има специален пратеник на Игрите във френската столица, които ще се състоят от 26 юли до 11 август.

На традиционната церемония генералният секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) Белчо Горанов пожела успех на представителите на медиите в отразяването на Олимпиадата и повече поводи за предаване на радостни новини.

Кратки разяснения за работата на журналистите по време на Игрите в Париж 2024 дадоха още Камелия Игнатова – шеф на Българската олимпийска мисия, и пресаташето на БОК Тодор Шабански, които отговориха на многобройните въпроси, свързани с ежедневната работа на пратениците.

Олимпийските игри в Париж ще бъдат отразявани на място от 34 български журналисти, представители на 21 медии. Най-голяма е групата от 9 души на БНТ, притежаваща изключителни телевизионни права за територията на България. Свои екипи във френската столица изпращат и другите две национални телевизии, както и БНР, а за първи път четирима фотографи ще следят ежедневно изявите на родните олимпийци.

В Игрите в Париж ще участват 46 български състезатели в 16 спорта.