събота, 18 май, 2024 година.

Вратарят Александър Нюбел е „изненадан“ от повиквателната за разширения отбор на Германия за европейското първенство по футбол. Той е един от петимата играчи на Щутгарт, които попаднаха в списъка на националния селекционер Юлиан Нагелсман. Останалите са Крис Фюрих, Максимилиан Мителщадт, Валдемар Антон и Дениз Ундав.

През миналата година Щутгарт едва избегна изпадане през плейофите на Бундеслигата, но през тази година отборът се класира за Шампионската лига.

„Научих новината във вторник вечер. Вече си бях планирал ваканция, но се радвам много, че ще я пропусна. Щях да ходя на сафари в Танзания, но това мога да го направя и през следващите няколко години“, заяви Нюбел, цитиран от ДПА.

Нюбел е вратар и се очаква да бъде четвърта опция за националния отбор след Мануел Нойер, Марк-Андре тер Щеген и Оливер Бауман. Той заяви, че все още не знае каква ще бъде ролята му в отбора, но е силно амбициран да помогне.

„Футболът е отборен спорт. Мисля си, че Ману и Марк-Андре са ясни като първи две опции. Моята задача е да отида на лагера, да се представя добре и ще видим това дали ще помогне. На практика, най-важно е всички да направим всичко по силите ни за Германия“, каза още той.

/KM/