сряда, 19 юни, 2024 година.

Националният отбор по футбол на Англия може да „постигне нещо специално“ на европейското първенство по футбол това лято, сигурен е халфът Деклан Райс. Селекцията на Гарет Саутгейт е сред основните фаворити за континенталната корона, след като преди три години загуби болезнено срещу Германия във финала на домашна почва.

Англичаните отлетяха в понеделник за Германия и Райс гарантира, че целият отбор вярва в успеха.

„Искаме да пишем история. Казваме го постоянно, но наистина отборът и селекционерът вярват в това. Имаме самочувствието, че можем да постигнем нещо специално. То обаче трябва да бъде резултат от още работа. В основата на всичко са работата, сплотеността и подкрепата към отбора“, каза халфът на Арсенал и призова феновете в Англия да подкрепят отбора.

„На този турнир ще играем за нашата страна. За нас това е привилегия и чест. Нещата започват да стават все по-реални с наближаване на турнира“.

Англия ще стартира европейския шампионат срещу Сърбия в неделя. В последния си мач вицешампионите отстъпиха с 0:1 срещу Исландия и Райс каза, че разочарованието от този резултат е било ползотворно.

„В края на сезона винаги е много тежко и тялото отказва да функционира правилно. Това е реалността, когато играеш постоянно. Изминалата седмица обаче бе ползотворна за нас, защото свършихме много работа. Мисля, че започваме турнира в добра форма“, каза още той.