неделя, 21 юли, 2024 година.

Английският национал Джуд Белингам заяви след класирането на отбора за финала на Евро 2024, дошъл след успех с 2:1 над Нидерландия на полуфиналите на първенството, че най-важно е било как тимът е показал характер и победен манталитет.

„Най-важното нещо как излязохме от ситуацията с победа. Намерихме начин да победим с характер и отношение, че всеки от отбора може да вкара победен гол, ако има възможност. Оли влезе днес и го направи, за което сме наистина благодарни. Той ни спаси“, каза Белингам.

„Мисля, че това е нещо, което се изгражда след някой провал, след първите няколко мача, които не вървяха толкова добре. Очевидно ще получим критики, когато не играем добре, но е важно да запалим този огън и да разберем, че можем да се справим по-добре. Тези моменти са страхотни. Обединяват ни като отбор и като семейство – нещо общо, което имаме. Това означава, че преживяваме тези моменти заедно и ставаме по-силни“, коментира още футболистът на Реал Мадрид.

„Испания изглежда невероятно. Бяха наистина добри до момента, но това, което предстои е един мач и всичко може да се случи. Сигурен съм, че ще седнем, ще го обсъдим и ще направим правилния анализ. Ще бъде интересно да се изправим с тях“, добави Джуд Белингам пред телевизия ITVSport.