вторник, 16 юли, 2024 година.

Българската футболна националка Йоана Станкова смени отбора в Италия и от новия сезон ще играе за тима на Фрийдъм ФК (Кунео), който се състезава във второто ниво Серия В, обявиха от клуба.

Тимът на Фрийдъм ФК спечели промоция от третото към второто ниво и прави сериозна селекция, за да се представи на ниво. Родената през 2005-а година в Бургас Йоана Станкова е една от шестте нови попълнения, които ще подсирят отбора.

До момента тя играеше за девойките (старша възраст) на елитния Сасуоло, който завърши на 2-о място в националното първенство в своята възраст. Тя е на Апенините от лятото на 2022-а година, може да играе и като защитник, и като халф, но вече носи екипа на женския национален тим на България. Преди да се премести на Апенините, Станкова спечели титлата на България с Локомотив (Стара Загора).

Тя вкара първия си гол с националната фланелка на предишното издание в Лигата на Нациите, осигурявайки победата на България над Република Северна Македония в Скопие с 1:0. И в момента Йоана Станкова е с националния тим на лагер, който пътува за Армения за предпоследния си мач от Европейските квалификации.