събота, 20 април, 2024 година.

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз (БФС) утвърди на днешното си заседание ресорите на членовете си. Както е известно, за първи вицепрезидент на централата беше утвърден Атанас Фурнаджиев, а останалите две вицепрезидентски позиции ще се заемат съответно от проф. Николай Изов и от Николай Андреев. Новата управа пое ръководството на българския футбол след извънредния Конгрес на 15-и март. На заседанието бе приет правилник за организацията на работата на Изпълнителния комитет, като всеки от членовете на ръководния орган ще бъде пряко отговорен за съответния ресор, както следва:

Членът на Изпълкома Николай Лазаров бе освободен от състава на Дисциплинарната комисия, тъй като по устав не може да съвместява двете длъжности. Освен това на днешното заседание бяха утвърдени следните треньорски назначения: Владислав Вутов поема постоянно позицията на селекционер на юношеския национален отбор до 15 г; Петър Карачоров е новият наставник на България U17, а Тодор Симов ще бъде начело на България U19.

На събранието в Национална футболна база “Бояна” бе разгледано и предложение от Hawk Eye за нов договор за системата ВАР. Сформирана е комисия с председател Атанас Фурнаджиев, която да разгледа и други предложения и да запознае с тях членовете на Изпълкома на следващото заседание.