понеделник, 15 април, 2024 година.

Българската професионална футболна лига продължава да представя футболисти от efbet Лига. Този път във фокуса попада играчът на ЦСКА 1948 Бирсент Карагарен.

„Най-запомнящият се мач в моята кариера е този срещу Ботев Пловдив, докато бях футболист на Локомотив Пловдив и спечелихме с 6:0. Любимият ми момент е, когато се изправих срещу Тотнъм на „Лаута“, започна Карагерен.

Футболистът говори за ситуацията си в ЦСКА 1948: „Чувствам се много добре. Моята роля в отбора е да помагам на тима да побеждава с моите голове и асистенции. Може и още по-добре и занапред ще видим“.

Карагерен си спомни и за отстраняването на Ботев Пловдив от турнира за купа на България 2014 година, когато той реализира победното попадение в последната минута за 2:1: „Беше доста интересно. Те бяха вкарали първи гол и смятах, че всичко е приключило. При нас играеше тогава Мартин Камбуров. Той надъхваше отбора. Беше казал, че нищо не е приключило. Още в следващата атака вкарахме за 1:1 и в 90-ата минута стана грешка на защитника, която предвидих. Даже не знам как съм вкарал гол и как съм се радвал. Помня думите на Дани Кики, че всичко е приключило и после отиваме на дискотека“.

Бирсент Карагерен засегна и темата национален отбор: „Това е най-хубавото нещо за един футболист според мен. Ти представяш държавата си и особено, когато чуеш химна на България, това е най-хубавото нещо във футбола.

Бих посъветвал младите български футболисти да бъдат себе си, да преследват мечтите си. Да не бъдат по-закачливи. Да не приемат всичко много сериозно, да работят усърдно и да не се отказват“.