понеделник, 15 април, 2024 година.

Борислав Попов остава изпълнителен директор на БФС и неговата смяна изобщо не е коментирана, заяви президентът на футболната централа Георги Иванов след първото заседание на новия изпълком. Управата се събра за първи път след Конгреса на 15-и март и определи тримата вицепрезиденти, както и утвърди оперативни решения от предишни дни.

Иванов отговори за позицията на изпълнителния директор, след като му беше зададен въпрос дали е обсъждано името на Добрин Гьонов от ЦСКА 1948.

„Всеки, който си е вършил съвестно работата, е тук и продължава да е част от БФС. А дали са освободени 10 или повече хора, това няма да го коментираме, както и няма да сочим хората с пръст“, заяви Иванов. Както е известно, първи вицепрезидент е Атанас Фурнаджиев, другите заместници на шефа на БФС са Николай Андреев и професор Николай Изов.

Селекционерите на националните отбори за юноши, чиито имена се знаеха, бяха утвърдени. Тодор Симов ще води юношите до 19 години, а Петър Карачоров – който му беше помощник, сега е начело на 17-годишните. Владислав Вутов, досега временен треньор, е утвърден за постоянно за селекционер на U15.

Кирил Котев – бивш футболист на Локомотив (Пловдив), ЦСКА, за последно работил като спортен директор на ЦСКА 1948, е новият технически шеф на БФС. Именно на тази позиция работеше Георги Иванов преди да стане президент.

„Предвид работата му в ЦСКА 1948, а също така и заради личните му качества, които познавам добре – той е бил футболист при мене, се спряхме на кандидатурата му“, обясни Иванов.