четвъртък, 23 май, 2024 година.

Капитанът Бруно Фернандеш има намерение да остане в Манчестър Юнайтед, ако клубното ръководство също иска това, пише Sky Sports. В последните дни португалският халф е свързван с изходящ трансфер от „червените дяволи“, но през уикенда той е провел ползотворна среща с новите миноритарни собственици от INEOS.

„Ако искат да остана, ще остана. Ще бъда тук, докато съм нужен. Усещам, че от клуба искат да бъда част от бъдещето. Казвал съм го и преди – нямам намерение да бъда футболист, който е ненужен, но не иска да напусне“, заяви 29-годишният Фернандеш за Sky Sports.

Мениджърът Ерик тен Хаг, чиято съдба също е неясна, заяви категорично, че Фернандеш трябва да остане в Манчестър. Португалецът обаче бе част от сезон, който Юнайтед ще иска да забрави възможно най-бързо. 20-кратните шампиони загубиха 14 пъти в първенството, което е антирекорд за тях от създаването на Висшата лига.

„Клубът категорично иска да задържи Бруно. Няма съмнения по този въпрос, мисля си. Той винаги дава всичко от себе си и е пример за останалите, независимо дали е контузен. Бруно обича футбола и иска да печели“, заяви Тен Хаг, цитиран от Sky Sports.