петък, 14 юни, 2024 година.

ЦСКА потвърди, че нападателят на Пирин Благоевград Иван Тасев е ново попълнение на „червените“. Това съобщи изпълнителният директор Филип Филипов. Той добави, че в отбора се връщата и редица млади таланти от наем, но всички те трябва да заслужат мястото си в ЦСКА.

„Разгледахме всички български футболисти, които играят в България и в чужди първенства. Имаме идея за някои от тях. На ЦСКА му трябват футболисти, които веднага да заиграят. Няма време за чакане. Има играчи с потенциал. Иван Тасев идва, Марк-Емилио Папазов се връща, Росен Маринов, Асен Дончев, Симеон Александров. Ще има ядро. Имаме идея да привлечем още двама български футболисти, но не е даденост. Трябва да има качества, ниво и личностни качества. Не е толкова лесно да играеш в ЦСКА“, разкри Филипов на пресконференция.

„Българите в нашия отбор, трябва да си извоюват да са в центъра на съблекалнята. Така бяха Велизар, Христо Янев. Чужденците бяха около българите, а не обратното. Филипов достатъчно добре каза, че следим изкъсо българските футболисти. Тези в чужбина не са толкова много, в България също. Трябва ни футболист, който ще направи разлика, а не да е просто футболист, който да дойде само защото е българин“, добави другият изпълнителен директор Стоян Орманджиев.