четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Машини с мощност 500 конски сили ще се състезават във втория кръг от Националните шампионати и „Балканска Джет-Ски Купа“, които стартират във Варна. Гонките ще радват феновете на морските моторни спортове на Офицерския Плаж в Морската столица и са планирани за 13-и и 14-и юли.

Амбицията на организаторите е да направят ново успешно издание след последните такива в трите години насам. Затова сега е заложено и на повече класни състезатели от международен мащаб.

За момента са дали заявка за участие над 30 състезатели по джет-ски от България, Румъния и Гърция, които ще спорят за Балканската титла в този спорт. Основни организатори са Дирекция Спорт на Община Варна в лицето на директора Кристиян Димитров.

Звездата в атрактивната Free Style категория отново е Европейския шампион Дени Делиман от Румъния, а при децата отново ще ни радват няколко участника между 8 и 10 години. Тя ще мери сили с румънския състезател Себастиан Давидеску, който е само с една ръка и силна воля за победа. При дамите също ще бъде интересно и красиво. При най-мощните джетове над 500 к.с. водата ще „ври и кипи“ при стартовете на Алексис Михалчеа от Румъния и Йордан Иванов от Лом. В категорията на серийните машини титлите си ще защитават Огнян Георгиев и варненския пилот Ангел Ангелов, а в най-тежката категория GP1 Николай Димитров от София и Валентин Захариев ще направят атрактивна битка.

Първите гонки в състезанието са с начало 10.00 часа в събота, а финалните надпревари са планирани за неделя от 10 часа.