събота, 2 март, 2024 година.

Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ Ема Ръдукану заяви, че ще направи промени в календара си след загубата в първия кръг от номер 30 в ранглистата на УТА Ангелина Калинина на турнира в Катар в понеделник, предаде Ройтерс.

21-годишната състезателка страдаше от срив във формата годината след триумфа си на „Флашинг Медоуз“ през 2021, а през 2023 беше 8 месеца извън кортовете заради операции на китката и глезена.

Тя се върна на корта миналия месец, но загуби във втория кръг на Откритото първенство на Австралия, както и в Абу Дали, преди да падне от Калинина в Доха с 0:6, 6:7 (6).

„Трудно е да свикна с календара. Свършва един турнир и веднага започва друг. Имам нужда да променя програмата си по по-добър начин и да имам повече мачове“, коментира Ръдукану, която е номер 262 в ранглистата.

Британката има нужда от „уайлд кард“, за да играе следващата седмица в Дубай, но тя вероятно ще си вземе почивка, за да са подготви за турнирите в Индиън Уелс и Маями следващия месец.

„Аз имам проблеми с всичко – сервис, ретури, форхенд, бекхенд. Ако трябва да бъда честна, имах чувството, че въобще не се справям“, призна състезателката, която направи 48 непредизвикани грешки при последната си загуба.

„Трябва да тренирам повече на открито, защото всичко е различно – светлината, условията, сенките – трудно е да видя топката“, каза още Ема Ръдукану, която търси оправдание за слабите си изяви.