сряда, 19 юни, 2024 година.

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов заяви, че е недопустимо нахлуването на публиката по време на баража срещу ЦСКА 1948 и се надява това да не се повтаря.

Както е известно, феновете на ЦСКА влязоха на терена и опитаха саморазправа с играчите на своя отбор, недоволни от слабата игра по време на двубоя на Националния стадион „Васил Левски“.

„Уважавам публиката, Сектор „Г“, винаги са ме подкрепяли. Но това е недопустимо за клуб като ЦСКА. Не трябва да се повтаря. Да, всички бяха недоволни, но не трябва да рефлектира директно върху клуба. Футболистите са преходни, но петното остава за клуба“, допълни Филипов.

Другият изпълнителен директор Стоян Орманджиев е наясно, че наказанието за проявите на публиката ще бъде сериозно.

„ДК до петък на обяд събираше свидетелства. Подготвили сме доста добро становище с лидера на агитката Иван Велчев. Той съдейства и участва. Комуникацията с привържениците трябва да е много добра, с всички фенове. Заедно ще излезем от тази история. Дали сме примери как се е процедирало в подобни ситуации в чужбина и у нас. Помолили сме да ни поканят на заседанието. Почти сигурни сме, че ще можем да обжалваме пред Апелативната комисия. Ще направим всичко възможно наказанието да е адекватно и смекчаващо вината ни“, каза Стоян Орманджиев.