събота, 18 май, 2024 година.

Тя благодари за отношението и условията, които й се осигуряват от държавата

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков връчи почетен плакет на европейската шампионка по таекуондо Кимия Ализаде. Родената в Иран състезателка получи българско гражданство през миналия месец и ще представя страната ни на Олимпийските игри в Париж, съобщиха от пресцентъра на ММС.

„Наистина съм щастлив да Ви приветствам в българското олимпийско семейство, така министър Глушков поздрави Ализаде. – Оценявам усилията, които полагате в спорта по пътя към сбъдването на Вашите мечти“.

Европейската шампионка благодари на министър Глушков за отношението и условията, които й се осигуряват от държавата.

„Щастлива съм, че спечелих европейската титла за България. Надявам се на такова класиране и в Париж“, сподели Кимия.

Часове след успеха си на континенталната сцена Ализаде пристигна в София, но отново се връща към подготовката си, която е планирана да бъде във Великобритания.

„Опитваме се да правим най-доброто по пътя за Париж. Събуждаме се всеки ден и работим за Олимпийските игри. Остават само 11 седмици до голямото състезание“, каза личният треньор на състезателката Давуд Етимани. На срещата в Министерството на младежта и спорта присъства и старши треньорът на българския национален отбор Фарзад Золхадри.

Ализаде е една от най-големите звезди в световното таекуондо. Тя е трета на Олимпийските игри в Рио през 2016 г., а на следващия форум в Токио се нареди четвърта.

„Кимия е невероятна личност, невероятен състезател. Колегите казват, че сме направили трансфера на века, каза председателят на Българска федерация по таекуондо Слави Бинев. – От цялото си сърце благодаря за подкрепата“.