вторник, 23 април, 2024 година.

Българският тенисист Григор Димитров заяви, че Яник Синер играе най-добрия тенис в света към този момент. Димитров загубата от италианеца с 3:6, 1:6 на финала на турнира от серията Мастърс в Маями (САЩ).

„Яник играе изключителен тенис в момента. Можете да видите колко концентриран и решителен е той. Нивото му на игра е изключително високо благодарение на увереността му. Не чувствам нужда да го сравнявам с други тенисисти по този въпрос. Може ли Яник да играе още по-добре? Не знам. Той ще ни го покаже. Той изигра толкова много мачове на същото ниво, това е негова заслуга. В момента Яник е най-добрият тенисист в света“, каза Димитров на пресконференцията след финала.

С триумфа си в Маями Синер се изкачи до второ място в класацията на AТП. Димитров стана деветата ракета в света.

Григор Димитров добави, че най-трудният съперник за него остава швейцарецът Роджър Федерер.

„За мен най-трудният съперник беше Роджър в разцвета на силите си. Ставаше нелепо. Спомням си няколко пъти на Уимбълдън просто исках да изкопая дупка и да изчезна (усмихва се). Не съм имал това чувство в мачове с други тенисисти, така че да, Роджър ще си остане най-трудният ми съперник. В мачовете с него страдах най-много“, каза Димитров.