четвъртък, 18 април, 2024 година.

Една от младите надежди на футбола в Азербайджан – атакуващият полузащитник Джейхун Нуриев, очаква от турнира FIFA Series, който започва на 22-и март, най-вече срещата с България.

23-годишният футболист на Зира (Баку) се изявява основно зад централния нападател, но също така може да действа и по двата фланга. Нуриев е с ляв крак, труден за пазене заради свое специфично водене на топката, но също така разчита много и на физическа мощ.

До момента е викан два пъти в националния отбор, но все остава на пейката като неизползвана резерва. Сега вероятно в приятелския турнир срещу отборите на Монголия и България ще запише първите си минути.

Домакините започват с отбора на Монголия на 22-и, а три дни по-късно на стадион „Тофик Бахрамов“ ще срещнат българите.

„Като истински син на моята родина, една такава покана за националния отбор ме изпълва с гордост. За мене няма никакво значение дали играя приятелски или официален мач, ако съм сложил на гърдите националната фланелка“, казва играчът, цитиран от сайта azerisport.com.

„С националния отбор моралът винаги е на висота. Гледал съм доста мачове на националния отбор на България и честно да ви кажа, този мач го чакам с много голям интерес. Но и за двама двубоя ще се настроим максимално сериозно“, завършва футболистът.