четвъртък, 18 април, 2024 година.

Клуб по художествена гимнастика Левски-Триадица подписа договор с Министерството на младежта и спорта за ремонт на залата.

Столична община поднови договора на клуба за безвъзмездно ползване през следващите десет години, а сега вече може да се започне ремонт на съоръжението, за което са необходими средства. Затова от Левски-Триадица стартират нова кампания за 210 000 лева.

„Има шанс дългогодишната битка на Левски-Триадица за ремонт на залата да се увенчае с успех. Ние водим дългогодишна битка за ремонт на съоръжението. Смениха се няколко поколения гимнастички, а подкрепа от държавата така и не идваше. През годините чрез креативността на ръководството и на най-изявените гимнастички – Боряна Калейн и олимпийските шампионки Лаура Траатс и Мадлен Радуканова се предприемаха нестандартни стъпки за набиране на средства. Беше организиран благотворителен търг с вещи екипи, уреди, медали, дарени от шампионките от отбора. С помощта на медиите обществеността беше запозната със сериозния проблем, пред който е изправен един от най-успешните клубове по художествена гимнастика. Беше издаден диск с песни в изпълнение на Етиен Леви, Дичо и ВГ „Средногорски звън“, като обложката и книжното тяло е с илюстрации на Боряна Калейн“, се казва в изявление на Левски-Триадица.

„Голяма е благодарността на всички към Столична община, която поднови договора на клуба за безвъзмездно ползване на залата през следващите десет години. Много министри на спорта опитваха да подадат ръка, но въпреки одобрените проекти, до финализиране така и не се стигна . . . досега! Заветният договор с ММС най-после е подписан и всички треньори, състезателки и родители очакват с нетърпение започването на ремонта. Клубът отново стартира кампания за набиране на средства, тъй като трябва да се включи с 50% съфинансиране на проекта. Необходимата сума е 210 000 лева. Тя не е по силите на ръководството и затова отново се разчита на помощта на всеки, който не е безразличен към условията, в които се подготвят не само състезателки на национално и международно ниво, но и много деца, които искат да се докоснат до магията на най-красивия и женствен спорт – художествената гимнастика“, добавят от Левски-Триадица.