понеделник, 15 април, 2024 година.

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански посрещнаха в сряда представители на БК Спартак, който се класира на второ място в турнира за Купата на България по баскетбол за мъже. На поканата на местната управа се отзоваха старши треньорът Любомир Минчев, мениджърът Богдан Петков, треньорът в клуба Тодор Тодоров и капитанът Станимир Маринов.

От името на общината д-р Христов връчи Плакет на кмета, а председателят на Общинския съвет поднесе поздравителен адрес.

„За нас плевенските баскетболистите са победители. Пожелаваме им успех“, каза д-р Христов.

„За първи път от 28 години плевенският баскетбол отново е на финал дали в първенството, дали за Купата на България. За съжаление на финала не изглеждахме както ни се искаше. От тук нататък влизаме в решителната част от сезона на Националната баскетболна лига. В края на април започват елиминациите, надяваме се да влезнем в битката за медалите“, каза и мениджърът на клуба Богдан Петков.

„Още преди да започне мачът в неделя казах, че независимо от резултата, това е изключителен успех“, допълни председателят на Общинския съвет.

„Този успех показва правилния начин за работа и ние трябва да го продължим и надграждаме. Този отбор с това ръководство, с помощта на общината и на отделни спонсори се движи в правилна посока и може да постига успехи“, подчерта доц. Малкодански.

Той добави, че местната управа търси варианти за обновяване на спортната инфраструктура в Плевен с подкрепата на държавата.

„Славните години на баскетбола ще започнат да се връщат в Плевен“, категоричен бе капитанът на отбора Маринов.