петък, 24 май, 2024 година.

Ландо Норис чувства повече увереност след първата си победа във Формула 1 и смята, че тя може да бъде негов трамплин за битка за титлата срещу Макс Ферстапен. Пилотът на Макларън изостава с 53 точки от световния шампион от Ред Бул след първите шест кръга, а сега предстои старт в Емилия-Романя.

„Дава ли ми тази победа вяра, че мога да се надпреварвам с Макс Ферстапен и Ред Бул? 100 процента“, заяви той, цитиран от агенция ДПА.

„В Маями се състезавахме с подобренията по автомобила и това определено ни помогна, но и без тях щяхме да се справим добре. Знам, че Макс получи повреда и хората използват това като извинение, но и преди нея бях по-бърз“, заяви състезателят на Макларън.

„Ако не показвам самочувствие, хората ме критикуват, че нямам достатъчно увереност. Ако пък показвам самочувствие, почват да говорят за обратното. Сигурен съм обаче, че сме все по-близо и по-близо. Аз обаче знам и виждам, че отстраняваме проблемите и можем да се надпреварваме с Ред Бул.

„Развитието ни е много добро и смятам, че сме направили най-голям скок от всички на решетката. До началото на следващата година ще бъдем способни да се борим за победи и ако всичко е наред – титла“.

/KM/